LifestyleDesign podcast logo

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

5 jaar geleden

S01E02 – Een leven als single, hoe ga je daar mee om? text deco

Bestaat er zoiets als de happy single? En wil de happy single altijd single blijven? Of diep van binnen misschien niet? De maatschappij is volledig ingericht op het hebben van een relatie. Je omgeving zet ook (onbewust) druk als je nog single bent. “Hoe komt het toch dat zo’n leuke vent/meid als jij nog geen partner heeft?” Hoe ga je om met de druk van het vinden van een relatie? En hoe ga je om met het single leven als iedereen om je heen wel aan de relatie gaat?

pause button Luister de podcast

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

Expert: Johan Stevens, cabaretier en copywriter struggelt zelf met het single bestaan en schrijft hier ook regelmatig hilarische stukjes over. Hij deed ook al eens mee aan het tv-programma First Dates. Hoe vindt hij het om single te zijn? Zijn verfrissende kijk geeft een eerlijk tegengeluid voor de happy-single-movement. Single zijn is soms gewoon ruk. Daarmee om leren gaan is een uitdaging.

Meer bij deze aflevering over single zijn

aantal singles stijgt

België luidt de noodklok. Het aantal singles stijgt. Maar ook in Nederland neemt het aantal alleenstaanden toe. Sterker nog, in 2050 is de helft van alle huishoudens single, stelt Jan Latten, hoogleraar sociale demografie in dit artikel in het AD.

Ouderen (boven de 50) kiezen vaker bewust voor een single bestaan. Voor jongeren is het eerder een ‘tijdelijke’ status.

Volgens het Parool zijn er nu 1 op de 4 volwassenen single.

Vrijgezellen worden steeds actiever. Er is zelfs al een woord voor: boemerang singles. Ze zijn economisch onafhankelijk, woonden na hun opleiding al eens alleen en hebben een breed sociaal netwerk. Een relatie moet hun leven leuker maken. Is dat niet het geval, dan gaan ze terug naar hun vertrouwde situatie als alleenstaande. Je hele leven daten wordt normaler.”

 

meer van Johan Stevens

  • Johan beschreef zijn ervaringen van het meedoen aan het tv-programma First Dates in deze column.
  • Artikel dat verscheen in het Parool over hoe je echte vrienden maakt in Amsterdam. Johan heeft een site over hoe je happy single blijft waar deze en andere artikelen terug te lezen zijn.

Volg onze podcast op

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

Voor als je een idee hebt. Of in onze podcast wilt.


Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de volgende Google voorwaarden zijn van toepassing: Privacy Policy en Terms of Service.