LifestyleDesign podcast logo

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

5 jaar geleden

S01E17 – Inclusiviteit: mensen met een handicap kunnen ook gewoon werken. text deco

Lang niet alle mensen krijgen alle kans op een goede baan en een vol leven. Meer dan 800.000 mensen met een handicap zitten zonder baan, dat vindt Sandra Ballij, in de race om minister van gehandicaptenzaken te worden, bullshit. Ze maakt zich hard voor duurzame banen voor mensen met een zintuiglijke uitdaging.

pause button Luister de podcast

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

ExpertSandra Ballij is internationaal spreker over inclusie en sociaal ondernemerschap. Met haar bedrijven Ctalents, Restaurant Ctaste en de Sign Language Coffee Bar hielp ze al meer dan 200 mensen met een zintuiglijke uitdaging aan een ‘gewone’ duurzame, betaalde baan.
En inmiddels zit Sandra bij de laatste zes kandidaten die strijden om de functie van minister van gehandicaptenzaken

Wie wordt de ‘Minister van Gehandicaptenzaken’?

Voor het eerst in de geschiedenis kiest Nederland op 17 juni de ‘Minister van Gehandicaptenzaken’. Deze minister komt aan het hoofd te staan van een nieuw op te richten “ministerie”, dat opkomt voor de bijna 2 miljoen Nederlanders met een handicap.

2 miljoen mensen die minder kans hebben op een baan; minder goed onderwijs kunnen volgen, minder sociale contacten hebben. En door die omstandigheden vaak minder gelukkig zijn. 2 miljoen Nederlanders hebben geen gelijke kansen.

Het is tijd om dat te veranderen.
Het is tijd voor de minister van Gehandicaptenzaken.

Volg de verkiezing hier en stem natuurlijk mee!

 

Bullshit in gebarentaal

Vind jij het ook bullshit dat meer dan 800.000 mensen met een handicap werkloos zijn? Stem op Sandra Ballij als eerste minister voor gehandicaptenzaken.

Volg onze podcast op

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

Voor als je een idee hebt. Of in onze podcast wilt.


Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de volgende Google voorwaarden zijn van toepassing: Privacy Policy en Terms of Service.