LifestyleDesign podcast logo

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

5 jaar geleden

S01E11 – Slechte gewoontes doorbreken text deco

Dan Ariely verwoordde ooit perfect wat er aan de hand is als het gaat om onze gewoontes. ‘We know what to do, and we know what is right, we just don’t do it’. Hoe zorg je ervoor dat je wél doet wat goed voor je is? Hoe doorbreek je slechte gewoontes? En hoe leer je jezelf betere gewoontes aan? Hoe werkt het brein als het gaat om gewoontes en maak je slim gebruik van dat brein? We bespreken het met David Maij.

pause button Luister de podcast

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

Expert: David Maij is neurowetenschapper. Hij vroeg zich af hoe je productief kan zijn en er toch een rijk sociaal leven naast kan houden. Daardoor raakte hij gebiologeerd in de wetenschap van gedragsverandering. David is psycholoog, haalde masters in klinische gezondheidspsychologie en cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit Leiden, promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam, deed onderzoek naar verslaving aan de Erasmus University Rotterdam en gaf ook les op verschillende universiteiten. Het is zijn passie om mensen te inspireren over gedragsverandering.

Met dank aan David Maij: inzicht in hoe gewoontes worden gevormd

Gewoontevorming

 

Met dank aan David Maij: inzicht in hoe je slechte gewoontes kunt doorbreken

7 stappen om slechte gewoontes te doorbreken

Volg onze podcast op

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

Voor als je een idee hebt. Of in onze podcast wilt.


Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de volgende Google voorwaarden zijn van toepassing: Privacy Policy en Terms of Service.