LifestyleDesign podcast logo

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

5 jaar geleden

S01E05 – Aan de slag met een minimalistische lifestyle: minder ruis is meer focus text deco

Het mooie minimalisme. In een wereld waarin we worden overspoeld met prikkels, spullen en mogelijkheden, is het de kunst om te focussen. Door je te ontdoen van ruis en je te richten op de essentie, kun je je beter focussen op de dingen die er voor jou écht toe doen. Zo is minder meer. Zo heb je meer tijd, meer aandacht en meer energie om de dingen waar jouw leven om draait, voor elkaar te krijgen. Hoe ga je aan de slag met zo’n minimalistische levensstijl? Wat zijn de eerste stappen die je zet. Waar werk je naartoe? En wat zijn de belangrijkste principes die je in je achterhoofd kunt houden?

pause button Luister de podcast

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

Expert: Susan Dullink, de dingenduider, zoals zij zichzelf noemt. Susan is een typische millennial: ze reist graag, ze probeert een beetje duurzaam te doen, leest veel en heeft veel ideeën. Het leuke aan haar is, is dat ze daarover schrijft, vlogt én podcast, op haar eigen website. Zo heeft ze, nadat ze zich had verdiept in het minimalisme, een artikel met video’s gemaakt over haar ontspullings-challenge.

Meer bij deze aflevering over minimalisme

Persoonlijke ervaring Tim Daalderop

Toen het minimalisme ineens heel bekend werd, ik er voor een opdrachtgever artikelen over ging schrijven en Netflix de documentaire Minimialism uitbracht, realiseerde ik me dat ik altijd een minimalist ben geweest. Als kind werd ik van weinig dingen blijer dan een opgeruimde kamer. En in eigenlijk alles, van werk tot vrije tijd, van de kleding die ik koop tot de manier waarop ik mijn huis inricht; ik voel me aangetrokken tot het gestripte, het minimale, de focus op de essentie, vrij van ruis. Je ziet het ook aan mijn eigen website en mijn huisstijl. Strak, ruimtelijk, straight forward in fel rood, puur zwart en helemaal wit.

De afgelopen jaren heb ik me meer en meer gericht op het ontspullen. Het ontstond een beetje uit noodzaak omdat ik de afgelopen vijf jaar negen verschillende adressen heb gehad, dus een aardig aantal keren ben verhuisd. Dan leer je jezelf te dwingen tot: heb ik dit écht nodig. Echt overbodige spullen had ik al niet, maar de categorie overbodig maakte ik steeds groter en de categorie nodig of essentieel steeds kleiner. Okay, qua kledingkast blijft het een uitdaging, maar verder heb ik echt alleen dat wat ik heel regelmatig gebruik. En qua decoratie geldt: groot en écht mooi, geen prullaria in mijn huis. Met mijn verhuizing en de inrichting van mijn nieuwe huis in januari 2019 zet ik de laatste stap: een modern Japans minimalistische inrichting, waarin ik vrijwel alles onttrek aan het zicht en mijn huis sereniteit uitstraalt van toilet tot kledingkast.

De maximalistische Amerikaan

 

Het artikel en de podcast van gast Susan Dullink

 

Vijf boeken die Jelle Derckx, oprichter van ‘Growthinkers’ aanraadt

  1. ‘Meer door minder’ van Joshua Becker
  2. ‘Everything that remains’ van The Minimalists
  3. ‘Weg ermee’ van Dennis Storm
  4. ‘Opgeruimd!’ van Marie Kondo
  5. ‘Essentialisme’ van Greg McKeown
  6. ‘Minimalisme’ van The Minimalists

Volg onze podcast op

LUISTER! nu op een van onze kanalen!

itunesitunesspotifyspotifystitcherstitcher

Voor als je een idee hebt. Of in onze podcast wilt.


Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de volgende Google voorwaarden zijn van toepassing: Privacy Policy en Terms of Service.